Mensenbingo

Door Nathalie Roels

1690 keer bekeken

Uitleg

De monitoren maken op voorhand een bingokaartje op met namen van deelnemers (willekeurig of door de moni gekende mensen). Iedere deelnemer (of groep indien per groep gespeeld) krijgt zo een bingokaartje met namen. Nu is het de bedoeling de mensen op de lijst als eerste te vinden (individueel of in groep). Wanneer men iemand heeft gevonden mag de naam worden doorgestreept. De eerste krijgt een prijs net zoals in bingo. Om de duur van het spel te verlengen kun je de deelnemers verspreiden over het gehele terrein (zowel binnen als buiten).

Om het spel aan te kleden naar je thema zou je ook in plaats van namen een kaartje met beschrijvingen van types mensen kunnen maken die de deelnemers dan gezien en aangewezen moeten hebben (bijvoorbeeld politieman, dokter, tuinier, visser, bejaarde...).

Taakverdeling

Als je het met kleine kinderen speelt, hou ze goed in het oog, ze kunnen ver gaan lopen om iemand te zoeken. In groep met kleinere kinderen zet je best een moni bij elke groep (als het in groepen wordt gespeeld).

Inclusie

Als namen te moeilijk zijn, zou je ook met kleuren, nummers of figuren (ster, zon, bloem, bal, ...) kunnen werken.

Materiaal

  • Een prijs voor de winnaar (optioneel)
  • Per deelnemer een bingokaartje
  • Per deelnemer een stylo

Nieuwe reactie

Je kan dit niet meer bewerken later.