Vakantieregelspel (& rondleiding)

Door Quinten Luyten

1283 keer bekeken

Inkleding

Dit spel wordt gespeeld op de eerste dag van de vakantie om de regels op kamp uit te leggen. Een ongeruste klusjesman komt naar de groep toe en laat hen weten dat hij zijn materiaal kwijt is. De groep moet hem helpen zoeken.

Uitleg

De klusjesman vraagt de groep om zijn gereedschap terug te gaan zoeken. Hij neemt de groep mee op een korte tocht over het kampterrein. Onderweg liggen foto's van materiaal, maar de klusjesman ziet ze niet liggen. Het is de bedoeling dat ze heel opvallend op de grond liggen zodat de kinderen het kunnen vinden. Bij elk gereedschap dat ze terugvinden, legt de klusjesman een regel uit.

  • vertrek (rolmeter): verkeersregels in Massembre uitleggen: rechts houden of √©√©nrichtingsverkeer, afstand houden tot andere groepen, zelfs als je er iemand van kent.
  • kapotte gehoorbescherming: de kinderen moeten stil zijn als je een vuist op steekt, want anders doen de oren van de klusjesman pijn.
  • zeepbus (bij resto): handen wassen na het toiletbezoek, voor het eten, je eet altijd een beetje, ...
  • wekker: platte rust is kalm (moet niet slapen), wij wekken jullie, daarvoor blijf je stil en op je kamer, ... Ook 's avond systeem slapengaan uitleggen
  • sjaaltje: sjaaltje altijd aan!
  • vuilblik (bij gebouw): houd de kamer netjes, ruim je valies op, kamers verluchten, gsm mag niet, snoepen enkel in de platte rust

Taakverdeling

klusjesman (liefst (co-)VV) legt de regels uit en leidt het spel.

andere monitoren houden de groep bij elkaar, letten er op dat alles begrepen is en stellen vragen aan de klusjesman.

Inclusie

Wanneer je als monitor ziet dat het niet helemaal duidelijk is, stel je een vraag aan de klusjesman. Als iemand niet lijkt op te letten, vraag om het te herhalen.

Materiaal

  • overall / verkleedkleren voor een klusjesman
  • foto's van de voorwerpen: - rolmeter - gehoorbescherming - zeep - wekker

Nieuwe reactie

Je kan dit niet meer bewerken later.