Vuile zoektocht

Klad

Door Brent Ruytjens

449 keer bekeken

Inkleding

Overkoepelend vakantiethema

Kort samengevat: Karel de Parel is zijn vriend Freesbees de dolfijn kwijt. Bij elke activiteit kunnen we tips krijgen: winnende teams mogen de tip voorlezen aan het einde van de activiteit.

Verstopplaats (op een berg? In het zwembad?) Wapen/methode van ontvoering De dader Waarom: karel de parel is instafamous en de Freesbees is jaloers. Om de aandacht te stelen en Karel wat meer down to earth te krijgen, zet hij zijn eigen ontvoering in scene en gaat hij op vakantie Karel gaat op een tafel zitten met Freesbees en je doet een poppenkast. Mensen doen ook mee in het toneeltje moni’s gaan ook mee zoeken: Karel is een goede vriend van de monitoren en we willen hem heel graag helpen We reageren heel emotioneel op de verdwijning van Freesbees

Spelthema

Leger commandanten hebben mogelijkse informatie gevonden over de locatie van Freesbees. De enige manier om dit te krijgen is om een vuil parcours af te leggen vol met obstacles en opdrachten die ze tot een goed einde moeten brengen.

Uitleg

De activiteit speelt zich grotendeels af op een vast terrein, bij voorkeur op een grasveld. Afwisselend wordt er een vuil spel gespeeld op het grasveld en een tochtje gemaakt doorheen de omringende natuur. Tijdens deze tochten kunnen ook spelletjes gespeeld worden afhankelijk van de ter beschikking zijnde terreinene en mogelijkheden. Groep verdeling: 4 ploegjes van +-16 (2 monitoren per ploegje tijdens tochtjes)

Terrein

  • Bloem estafette: Hoofd in emmer met water en snoepje zoeken in bokaal met bloem. (20-30min)
  • Vuile twister: Gebruik de deelnemers als speeldoek, geef de deelnemers een kleur verf of andere stof in de handen en op de wreef van de voet. Vervolgens zeg je "rechter hand op iemands linker schouder", "linker voet op een andere rechter voet", "handen op iemand zijn rug", "voet op iemand zijn poep"?, ... Je hoeft nu zelfs niet iedereen hetzelfde op de handen of voeten te doen, ze moeten alleen hun evenwicht houden, niet vallen, en elkaar vuil maken :p (10-30min)
  • Tikkertje met verf: Elke ploeg heeft zijn kleur die is aangebracht op het aangezicht. Men krijgt een hoopje verf in het hand van hun team kleur en dan is het doel om elke ronde van dit spel en voorgenoemd lichaamsdeel van eender welk ander vijandig teamlid te tikken/ inkleuren. Deelnemers vallen af indien het lichaamsdeel van die ronde getikt is. (rekbaar a.d.h.v aantal lichaamsdelen (10-40min)
  • Elke ploeg met zich zo snel mogelijk proberen schoonmaken met enkele sponzen en wat water (schoonheids criteria nader te bepalen), ze moeten echter representabel zijn om hun tip in ontvangst te nemen.

Op tocht

  • Voor het bos betreed u vol smeren met modder. Daar kunt ge dan nog een moddeldansje bij doen, of rollebollen in de modder... (15min)
  • in het bos: aandachtig een commandant volgen, op teken (fluitje, vuist in de lucht,... ) op de grond gaan liggen, verstoppen, camoufleren,... (20-30min)
  • Blote voeten pad:

Nieuwe reactie

Je kan dit niet meer bewerken later.