Milkshakes maken

Door Brenda Blarings

778 keer bekeken

Inkleding

De kok vertelt: We hebben nu al erg veel gedaan voor ons restaurant maar wat is er nu nog superbelangrijk als je een restaurant opent? Koken We gaan zo meteen iets koken maar ik geef mijn recepten niet zomaar prijs! Jullie moeten eerst alle stukken van het recept te verzamelen. (nu speluitleg)

Uitleg

De recepten zijn in 15 stukken verdeeld

De deelnemers zijn verdeelt in 3 groepen (1 moni per groep) rood,wit en bruin Elke groep krijgt een leeg zeeslagveld (fig)

De bedoeling is dat ze de kaartjes gaan zoeken die over het speelveld verstopt zijn. Op deze kaartjes staat tekens een prentje(fig), een letter en een cijfer deze moeten ze onthouden en tegen een van de moni’s die hun kleur kaartje hebben (die verspreid over het speelveld zitten) gaan vertellen. Als ze het juist hebben kijkt deze moni of dat je hiermee een stuk van je recept kunt krijgen. Indien ze het fout hebben gaan ze gewoon verder.

Elke monitor die verspreid zit over het veld krijgt een ingevuld zeeslagveld(fig) (dit is voor elke kleur anders). Een kruisje betekend dat ze pech hebben en geen stuk van hun recept krijgen, anders krijgen ze dit wel. Na een tijdje stopt het spel en kijken we wie gewonnen heeft en dus de meeste stukken verzameld heeft dit team mag als eerste de smaak van zijn milkshake uitkiezen (daarna de 2de,…)

Nu krijgt iedereen de volledige recepten en mogen ze beginnen (de monitoren verdelen zich over de verschillende smaken) De mixers worden telkens afgespoeld en doorgegeven naar de volgende smaak.

Zie link voor bijlages.

Taakverdeling

Elke monitor die verspreid zit over het veld krijgt een ingevuld zeeslagveld(fig) (dit is voor elke kleur anders). Een kruisje betekend dat ze pech hebben en geen stuk van hun recept krijgen, anders krijgen ze dit wel.

Inclusie

Afhankelijk van het niveau van de deelnemers loopt er bij elke groep een moni mee en zijn er minder monitoren die verspreid zitten over het veld.

Materiaal

*3 kommen om te mixen

  • 9l Vanille-ijs
  • 3kg Aardbeien
  • Cacaopoeder
  • 18 (ijsgekoelde)glazen
  • 1 Mixer
  • 9l Melk
  • De voorbereide papieren
  • Pennen/potloden

Bijlagen


Nieuwe reactie

Je kan dit niet meer bewerken later.