Reuze twister & variaties

Door Brent Ruytjens

1572 keer bekeken

Uitleg

Gebruik een zaal die groot genoeg is voor het aantal deelnemers waarmee je dit wilt spelen. Maak met tape een groot raster op de vloer, voorzie hierbij voldoende vakjes.

Originele twister

Maak vier rijen van één kleur (rood, groen, blauw, geel) en herhaal deze volgorde tot het raster gevuld is.

Uitgebreide twister

Je kan in plaats van kleuren gebruik maken van figuren. Je kan ook figuren en kleuren combineren om meer rijen te maken dan de originele vier.

Ingewikkelde twister

Is de standaard twister te saai? Geen probleem, daar is een oplossing voor! Je hoeft geen doek te hebben, enkel een zaal en een hoop kaartjes van verschillende kleuren. Je hoeft geen raster te tekenen met papiertape, enkel de kaartjes op de vloer te kleven.

Waar kan dit gespeeld worden: niet enkel waar je een zaal hebt en een deftige vloer. Ook in een gang is dit zeker mogelijk! Gebruik op de gang ook de muren...

Je legt op de vloer kolommen van drie of meer kleuren. Eens je de kleuren in kolommen gelegdt hebt, maak je rijen van letters: A, B, C,... door de letters op de gekleurde kaartjes te schrijven. Maak het nog leuker met bonus moves! De eerste optie is random lichaamsdelen (voeten of handen) in de lucht moeten houden i.p.v. op een nieuw vakje zetten. De tweede bonus is vele leuker! Handen en/ of voeten van plaats moeten wisselen, high fives geven, twerken, en wat kan je nog allemaal bedenken? En wie zegt dat het moet blijven bij de vloer of zelfs de muur? Kunt ge niet, nu ge toch kaartje op de vloer aan het kleven zijt, ook kaartjes op een persoon (of meerdere personen) kleven en hen ook als bord laten dienen? (een bedenking hier bij is, dat mss beter enkel handen op iemand zijn lichaam mogen gezet worden).

Vuile twister

Maak er een vuile twister van. Gebruik sauzen in plaats van kleuren. Misschien kan je ook bloem of suiker gebruiken op kartonnen bordjes.

Te grote groep, te weinig oppervlak om vuil te maken. Gebruik de deelnemers als speeldoek, geef de deelnemers een kleur verf of andere stof in de handen, op de wreef van de voet. Vervolgens zeg je "rechter hand op iemands linker schouder", "linker voet op een andere rechter voet", "handen op iemand zijn rug", "voet op iemand zijn poep"?, ... Je hoeft nu zelf niet iedereen hetzelfde op de handen of voeten te doen, ze moeten alleen hun evenwicht houden, niet vallen, en elkaar vuil maken :p

Vuil en natte twister

Met genoeg basins, emmers, sponzen kan je ook water gebruiken als "kleur".

Denk hier eens creatief bij na en probeer het opruimen ook zo eenvoudig mogelijk te maken! ;)

.

.

Bedenkingen:

Mogen verschillende deelnemers hetzelfde vakje gebruiken?:


Mogen ze zelf met twee verschillende lichaamsdelen hetzelfde vakje gebruiken?:


Moeten ze veranderen van vakje als het genoemde lichaamsdeel al op het juiste vakje stond?:


Taakverdeling

één moni kiest lichaamsdeel en waar dit op moet komen of draait aan een bordje.

Materiaal

zeker nodig

 • tape!

Originele

 • gekleurd papier indien originele twister
 • of schrijf de kleur op een stukje tape

Uitgebreid

 • afgeprinte prenten indien met prenten

Ingewikkelde twister

 • kaartjes van verschillende kleuren
 • pen of alchohol stift
 • tape!

Vuil

 • sauzen en/ of ander vuils.
  • modder
  • verf
  • bloem en dan kommetjes of bordjes met water...
  • ................
  • ................
 • sponzen, basins, emmers, ... indien deze variant

Nieuwe reactie

Je kan dit niet meer bewerken later.