Ladder competitie

Door Brent Ruytjens

2065 keer bekeken

Inkleding

Is mogelijk. Kan een reden geven om eerste te eindigen.

Uitleg

Schrijf de namen van de deelnemers op een papiertje, wasknijper of stuk papiertape en leg of hang ze aan het begin van het spel in een willekeurige volgorde op een rij. Als de hoeveelheid deelnemers te groot is kunnen ze duo's vormen.

Verzin voor het spel een voldoende hoeveelheid opdrachten die de deelnemers of duo's tegen elkaar kunnen uitvoeren. voorbeelden: hanengevecht, krokodillengevecht, noem zo veel mogelijk automerken of zeedieren of iets dat te maken heeft met uw thema, mikken naar een doel, kubb achtige opdracht, on ter langst ... doen,...

Het doel: Deelnemers (of duo's) kunnen andere deelnemers (of duo's) uitdagen om één van de opgelijste opdrachten te doen. Wie wint stijgt een plaats op de ladder, wie verliest daalt een plaats op de ladder. Het doel is dan zo hoog mogelijk te eindigen. Hang hier eventueel een prijs of reden aan om de hoogste te willen eindigen als extra motivatie. Kies op voorhand of deelnemers onder de uitdagers moeten afspreken welke opdracht ze tegen elkaar willen doen of dat diegene die laagst op de ladder staat beslist wat de opdracht wordt.

Variaties:

  • Iedereen mag iedereen uitdagen ondanks onderlingen positie op de ladder.

  • Er mag enkel iemand hoger op de ladder worden uitgedaagd.

  • Je mag enkel de persoon vlak boven u uitdagen. (of zet een limiet op de aantal hogere plaatsen dat uitgedaagd mag worden)

  • De laagste van de uitdagers kiest de opdracht.

  • Opdracht moet onder elkaar worden beslist.

  • Meerdere malen de eerste positie bereiken (Hiervoor moeten hogere op de ladder lagere mogen uitdagen): Als de persoon (of het duo) op de eerste plaats wint dan daalt deze terug naar de laagste positie en kan deze terug proberen de eerste positie te bereiken. Noteer dit erbij. Dit maakt het aanzienlijk ingewikkelder voor de moni die de ladder bijhoud! Indien de eerste terug van onder begonnen is en dan verliest, kan die terug naar eerste plaats verhuizen.

TIPS: Jongere leeftijden in duo's zetten. Jongere leeftijden de opdracht onder elkaar laten afspreken. Schrijf opdrachten op A3-papieren in verschillende kleuren. Rode opdrachten doe je bij die moni, blauwe bij een andere moni,...

Taakverdeling

Iemand houd zich bezig met de ladder

Andere monitoren controleren het uitvoeren van opdrachten.

Inclusie

Voorzie genoeg variatie in opdrachten zodat er voor ieder wat wils is.

Materiaal

Neem het nodige voor alle opdrachten die je bedacht hebt.


Nieuwe reactie

Je kan dit niet meer bewerken later.