Party games

Door Brent Ruytjens

3737 keer bekeken

Inkleding

Party!! zotte kleren aandoen bij jongere leeftijd.

Twee gasten zijn gaan feesten en vinden het maar een saai feestje. Ze stellen voor om party games te doen en leggen het concept uit.

Uitleg

verdelen in ploegen van ong. 6 personen. Opm: de volgende besproken spelen kunnen op verschillende manieren georganiseerd worden.

Manier 1: Bij de voorbereiding stel je vast dat je waarschijnlijk best 6 teams hebt en je gaat genoeg materiaal hebben om deze alle 6 samen de spelen tegen elkaar te laten uitvoeren. kan leuk zijn!

Manier 2: Het is waarschijnlijk dat het te hectisch wordt of er niet genoeg materiaal of ruimte gaat zijn om de 6 onderstaande spelen tegelijk tegen elkaar te laten uitvoeren. Je kan dan opteren om de teams nog eens te splitsen in twee groepen en de twee groepen aparte spelen te laten uitvoeren.

Manier...

1.) ballon pyramide: elke ploeg heeft bekers staan op één tafel die in een pyramide moeten worden geplaatst op een andere tafel een beetje verder. Ze maken de pyramide d.m.v. een ballon die in hun mond steekt op te blazen in de beker en zo de beker (zonder hun handen dan) naar de andere tafel te brengen en daar in de vorm van een pyramide op te stapelen.

2.) Hoofd gebruiken: Ook nu maken ze een pyramide, maar deze keer gebruik je geen ballon, maar houd je de beker tussen twee hoofden om de beker van de ene tafel naar de andere te stapelen als een pyramide.

3.) kannon-bal: één tafel per team (of gedeelde tafel). Op de tafel staan twee rijen, één rij moet hoger zijn dan de andere, want hier komen ping ping ballen op te liggen om over te blazen naar de glazen/ bekers van de lagere rij. Maak de rij zo lang als nodig voor het spel. De hoge rij moet zwaar genoeg zijn om niet omver geblazen te worden, de lage rij om niet om te vallen wnr de ping pong bal het beker/glas raakt.

4.) Spaghetti: twee tafels, blikjes en spaghetti nodig per team. Een leeg blikje hangt (met da lipke) aan een (harde) spaghetti tussen twee monden. Op deze manier moet het team hun blikjes naar de andere tafel dragen en op een gemarkeerde plaats zetten. Extratje: de blikjes die zojuist op de andere tafel gezet zijn nog omschieten met elastiekjes.

5.)landing pad: elk team kiest gooiers en vangers, deze zetten zich tegenover elkaar met enkele meters tussen (meer afstand is moeilijker). één gooier tegelijk gooit naar hun vanger met een CD (om te beurt) die deze probeert op te vangen op een kartonnetje of ping pong pallet, naargelang materiaal. je probeer er zoveel mogelijk te laten vangen in een bepaalde tijd. Optie: switch van elk team een persoon met een ander team die de gevallen CD's terug brengt naar de gooiers. Laat een moni bij te weinig CD's, de overgegooide CD's noteren zodat ze verder kunnen doen met die zelfde CD's of gebruik speelkaarten als extra moeilijkheid (deze gooien moeilijker).

6.) afweren: het team mag terug in twee groepen splitsen, één om te gooien met ping pong ballen en de ander om deze in bassins/ dozen te kaatsen met een karton.

7.) helling: elk team heeft nu wel zeker een tafel nodig. De tafel wordt schuin gezet (door iets onder twee poten te schuiven waardoor deze hoger staan. tussen 5 - 10 cm hoger). De tafel wordt één twee ongelijke delen gesplits door een lang voorwerp (niet de hele breedte van de tafel) waar een ping ping bal niet gemakkelijk over raakt. aan het langste stuk van de tafel hangen dan enkele bekers vast aan de lage kant. Bij voorkeur horizontaal met het vlak van de tafel. Het doel is om in de bekers een ping pong bal te krijgen. Hoe: de ping pong bal vertrekt aan de andere kant van de scheiding en moet rond de scheiding rollen om in een bekertje te raken.

8.) bierpong: A. teams tegen elkaar de klassieke laten spelen, eventueel met ranglijst en 3 bekers. B. tegen elkaar on ter snelst hun bekers vullen met een pingpong bal, door deze via de tafel er in te laten kaatsen.

9.)geen zakdoeken maar balletjes: als je genoeg zakdoekdozen hebt kunnen verzamellen kan je een paar ping pongballen in zo'n zakdoekendoos steken en op iemand zijn poep plakken. De personen moeten proberen de balletjes uit de zakdoekdoos te krijgen.

Taakverdeling

Test het onder de monitoren de avond er voor.

Twee personen zo veel mogelijk tafels al klaar zetten op voorhand.

Doorschuifsysteem hanteren als er net genoeg tafels zijn: twee monitoren zetten een groep tafels klaar terwijl de andere het spel begeleiden aan de andere tafels.

Naargelang aantal monitoren, iedere moni één of twee teams waar deze bij staat ter controle naleven spelregels.

Inclusie

Hoog sensitiviteit: opteren om sowieso de 6 teams te splitsen in twee groepen en als mogelijk zelfs twee lokalen te gebruiken dan. Of het buiten uit voeren voor lawaai te beperken (wind en ping pong ballen gaan wel niet goed samen)

Ass: structuur en naleven van regels/ eerlijkheid essentieeler. Bij meerdere spelen een speler van een ander team de rol geven om ping pong ballen of CD's te verzamelen om te voorkomen dat teamleden de gemiste laten tellen als punt. speluitleg stap per stap herhalen/ laten herhalen (sowieso handig)

ADHD: coaxen naar actievere rollen, alternatief met lopen verzinnen.

rolstoel/ gebroken been: tijd bewaken waar tijdlimiet is, scheidsrechterlijke rol toewijzen, kan vele spele nog wel meedoen.

gebroken arm: in geval van dominante arm is het altijd mogelijk om een karton aan de plaaster te plakken zodat deze nog steeds balletjes kan kaatsen weerkaatsen of CD's opvangen. anders ook scheidsrechterlijke rol, tijd in het oog houden.

Slecht ziende: felste kleur bokalen, dozen, pingpong ballen, bekers, glazen gebruiken. op voorhand eens vragen wat zou werken voor deze persoon.

Materiaal

 • 30 grote bekers
 • 12 kleine bekers
 • 12 glazen (als alternatief bekers met water)
 • min. 25 CD's (zo veel mogelijk)
 • 10 kartonnen dozen
 • 6 bassin's
 • 5 kartonnen flappen die ong. even groot zijn
 • 15 ballonnen
 • 30 ping pong ballen
 • pak spaghetti
 • 15 lege blikjes

Nieuwe reactie

Je kan dit niet meer bewerken later.